Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

On-ειρα παράξενα On-ειρα Ιταλικά


Αφιερωμένο στον ΔΑΣΚΑΛΟ Κωστάκη Αναν…
               
Μιας και όλος ο Blogόγυρος ασχολείται με όνειρα (apitis ,paliokoritso) είπα να μη ζηλέψω και να μη αντιγράψω, οπότε ας γράψω και εγώ για το δικό μου.



Ήμουνα λέει αρχηγός των αρχηγών των αρχηγωνγωνwon των  οπαδικών συνδέσμων Ελλάδος και αποφάσισα να ανοίξω πόλεμο με την εκκλη(και)σία. ΝΑΙ αυτό που διάβασες! Την (αγία?) Κυριακή λοιπόν σκάμε έξω από το άγιο ψόφος φωνάζοντας «Παπα-δες τι σου έρχεται»( έγινε και σίριαλ με αυτόν τον τίτλο αργότερα, φυσικά δεν πήρα πνευματικά δικαιώματα), «Παπα(αρχι)διά πουτάνα και κομπλεξικιά» , «νομιμοποίηση τώρα!» (οκ αυτοί ήταν κάτι βλάκες που νόμιζαν ότι ήταν πορεία για το χόρτο). Μετά πετούσαμε μολότοφ-πέτρες και χριστοπαναγίες (αυτό λειτούργησε μπουμερανγκ όπως καταλαβαίνεις) , και να μην στα πολυλογώ τους κάναμε ότι ο κρίνος στην παναγία.

Την επόμενη μέρα η κοινωνία νιώθοντας οργή για το οπ-άδικο κίνημα στο Ελλαδιστάν οργανώθηκαν πορείες από το κίνημα Π.Α.Τ.Ε , βγήκε στα κανάλια ο Τσιπρ-ass «καταδικάζοντας την σία από όπου και αν προέρχεται» και ο Μιχαλοβλάκος «η λαθρομετανάστευση διαλύει και εκκλησίες κύριοι!» και η Λίτσα Μητέρα προέβλεψε με θεαματική ακρίβεια «όλα θα πάνε καλά ή μπορεί και όχι», τέλος πάντων έγινε της πουτάνας.

Φυσικά οι προσαγωγές ήταν πολλές «αλλά αφέθηκαν(αφεθήκαμε) ελεύθεροι μετά από πολύωρη κράτηση», και η εκκλησία κατέληξε στο πρωτότυπο συμπέρασμα ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι άνθρωποι να φανατίζονται τόσο με την ομάδα τους που να σηματοδοτεί την όλη ύπαρξη τους μια εταιρεία, και να σφάζουν κόσμο για αυτήν.

Φυσικά κανείς δεν είδε το πόσο οξύμωρο ήταν το πόρισμα της εκκλησίας, και κάνεις δεν πρόσεξε την ομοιότητα των οπαδών με τους πιστούς του Χριστιανισμού και των άλλων θρησκειών. Διότι το να πιστεύεις σε ένα τύπο που ως «τρίκ» είχε να κάνει το κρασί νερό δεν αποτελεί τυφλό φανατισμό, το να θεωρείς ότι πρέπει να ζεις ΟΛΗ την ζωή σου με βάσει δέκα κανόνες για να βισματωθείς και να σκάσεις paradise δεν είναι κάτι που σηματοδοτεί το νόημα της ύπαρξης σου, και τέλος η εκκλησία μπορεί να έχει αμύθητα έσοδα και να μην φορολογείται αλλά δεν αποτελεί εταιρία έτσι? 



10 σχόλια:

  1. Σε παρακαλώ! Η εκκλησία δεν είναι μόνο άγια. Είναι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΓΙΑ!

    Είναι φτωχή πλην τίμια όπως είχε δηλώσει κάποτε ένας τράγος που έφτασε σε συνέδριο παπάδων με αμάξι 40.000 ευρώ.

    Και σε εκείνο το συνέδριο μιλούσαν για το αν θα έπρεπε να φορολογηθούνε λες κι εγώ συζήτησα με τους συναδέλφους μου αν θα πρέπει να φορολογούμαστε, αν θα πρέπει να μας μειώσουν τους μισθούς και αν θα πρέπει να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης κατά 1 ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξαναπες τα Πρόεδρα!

      το συγκεκριμένο συμβαν δεν το γνωρίζω αλλα δεν μου φαίνεται σουρεαλ εν αντιθέσει με το κείμενο μου.

      Διαγραφή
  2. αν φορολογούσαν την εκκλησία, δε θα μείωναν τις συντάξεις από τις χηρες και τα ορφανά!
    αν φορολογούσαν την περιουσία της εκκλησίας ως φυσικό πρόσωπο, θα είχαμε ξεχρεώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το πρώτο είμαι σίγουρος και είναι ενα διαχρονικά πολύ valid point ναουμ, αλλα όσο η εκκλησιά κρατά απο τα αρχίδια την πολιτική και πάνε χέρι-χέρι δεν το βλέπω.
      Για το δεύτερο δεν ξέρω, αλλα μια ανακούφιση θα την εισπράτταμε βρε αδερφέ.

      Διαγραφή
    2. να καταγγείλω ένα θεωρητικό λάθος: δεν γίνεται να πηγαίνεις χέρι-χέρι και να έχεις το άλλο χέρι από την ίδια μεριά... Ο κραταιός άρχων είναι ο καπιταλισμός (τα οικονομικά αφεντικά) που κρατάνε "τον πλούτο" στα χέρια τους

      Διαγραφή
  3. 10 κανόνες ήταν το 1000πχ, μετά έγιναν διάφορες αναθεωρήσεις των νόμων με διάφορους νομοθέτες (πχ. Ιησούς, Αβραάμ, Μέγας Κων/νος) και τώρα είναι χιλιάδες!
    Πάντως σε ζηλεύω ρε... ποτέ δεν μου έχει δώσει έμπνευση όνειρο ως τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε απο-γοητεύσω φαντάζομαι αν σου πω πώς το όνειρο δεν υπήρξε αλλα το έβγαλε απο την γκλάβα μου?

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κάνεις και τα φωνάζεις άνθρωπέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή