Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Aς πω και εγώ την μαλακία μου… δημοκρατία έχουμε (φωνή από μέσα: όχου ρε γραφικέεεε, γράψε τίποτα πρωτότυπο!)



Αφού οι απόψεις είναι σαν τις ρώγες, όλοι έχουμε από κάνα δυό και ενίοτε τρείς (οκ, πρωτότυπο enough?) ας πω και εγώ τι έχω να πω για την Τσύπρον.


Οι κουμπάροι «χρειαζόντουσαν για να διασωθούν» 17 δις( το νούμερο για την Κύπρο είναι ΘΗΡΙΩΔΕΣ μιας και το ΑΕΠ της ανέρχεται γύρω στα 20 δις, είναι σαν η Ελλάδα να πάρει δάνειο 200 δις). Και από την μία είχαν την «μαμά Ευρωζώνη που όλους μας διασώζει» να της λέει “τσίμπα 10 δις στο χέρι που μπορείς να τα αποπληρώσεις(?) και ας κουρέψουμε τις καταθέσεις κατά 6-7 δις και είστε κομπλεντάν”.  Από την άλλη είχαν τους Ρώσους με καταθέσεις γύρω στα 24 δις στις τράπεζες της Κύπρου που λένε “κάντε καμιά μαλακία να κουρέψετε καταθέσεις και έχουμε φύγει χθές, όπως και όλες οι επενδύσεις( και οι μελλοντικές ) μας”.

Η πρόταση της Ευρωζώνης φυσικά ήταν τόσο ΗΛΙΘΙΑ που ξεπερνούσε σε ηλιθιότητα την χρεοκοπία της lehman brothers, με τα εξής επακόλουθα

·         Φυγή όλων των τραπεζικών κεφαλαίων από την Τσύπρον, συνεπώς κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της.

·         Εκτόξευση της ύφεσης μιας και ο κόσμος θα κρατούσε τα λεφτά κάτω από το στρώμα του.

·      Εκτόξευση της επενδυτικής αβεβαιότητας με αποτέλεσμα να μην ξαναδεί επένδυση η Κύπρος για κανα δυο χιλιετίες.

·      Διάλυση και ρήξη μεταξύ πολιτών και κυβερνήσεων πιθανώς χειρότερη και από την δική μας.

Συνεπώς μιλάμε για ΣΙΓΟΥΡΗ αυτοκτονία, πιο σίγουρη και από τα ΓΑΜΗΜΕΝΑ προγράμματα λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρωπαική οικονομία τα τελευταία 4-5 χρόνια. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ 5 ΨΩΡΟΔΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ? Όταν στην Ελλάδα η «καλή Ευρώπη» έχει δώσει πάνω από 150 δις τα τελευταία 3 χρόνια? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ…

Μήπως, λέω εγώ τώρα ο πονηρός, ο ψαγμένος, ο άτιμος (οκ μου τα ζάλισα), μπάς και η μαμά Ευρώπη ήθελε να πουλήσει τσαμπουκά στην μαμά Ρωσσία στέλνοντας μηνυματάκι  «όπως θα σας κουρέψω τις καταθέσεις καταστρέφοντας τον φορολογικό σας παράδεισο,  όπως θα φέρω όλα τα Κυπριακά κεφάλαια από εδώ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ και με τους υδρογονάνθρακες μεθαύριο????» Αυτά..

Τι θα γίνει τώρα: Θα πωληθούν οι τράπεζες (τουλάχιστον Λαική )γλιτώνοντας πέρι τα 3.5 δις ανακεφαλαιοποιήσης  συν οποιαδήποτε ανταλλάγματα, συν όποια άλλη Ρωσσική βοήθεια( είτε μέσω Gazzprom είτε απευθείας μέσω κυβερνήσεως) όπως και ,θα βρεθούν τα 5.8 έξτρα δις

Για το γαμώτο: Πέραν της περηφάνειας για το χθεσινό ΟΧΙ των κουμπάρων νιώθω και μια απίστευτη ντροπή και οργή για εμάς. Δεν είναι δυνατόν ένα νησάκι (οκ με την στήριξη των Ρώσσων) να σηκώνει κεφάλι στο Eurogroup και εσύ σε τρία χρόνια να έχεις διπλασιάσει την ανεργία( επίσημα πάνω από 1 εκατομύριο ), να έχει σχεδόν διπλασιαστεί το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, να έχεις χάσει το 25% του ΑΕΠ σου, να έχεις τσακίσει τον κοινωνικό ιστό, να έχουν εκτοξευτεί τα ποσοστά φτώχειας ακλουθώντας τα προγράμματα λιτότητας και να μην μπορείς να σηκώσεις κεφάλι! Ούτε και όταν είχες την στήριξη του ΔΝΤ ρε πούστη? Ούτε ΤΌΤΕ? Ούτε τώρα με πρωτογενές πλεόνασμα και στήριξη ΔΝΤ? Ποτε ρε πούστη? Πότε? 

17 σχόλια:

  1. μας έβαλαν τα γυαλιά οι κύπριοι, φιλαράκο ιταλέ...
    δεν τολμούμε να πούμε πως είμαστε έλληνες.
    βράστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις και άδικο εδω που τα λέμε, ασε που πλεον στην συνείδηση κάθε ευρωπαίου Έλληνας=αυτος που δεν πληρλωνει φόρους, ο τεμπέλης κλπ.

      Διαγραφή
  2. Καλά, αυτό που έγινε στην Κύπρο δεν έχει προηγούμενο. Στο τέλος θα πιστέψουμε ότι το χρήμα εξαφανίζεται κι ότι δεν πηγαίνει στις τσέπες κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο τέλος ρε Κάνθαρος, εγω πιστεύω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων όταν διαβάζουν "χάθηκαν 2 δις απο τα ασφαλιστικά ταμεία " αυτό πιστεύουν.

      Διαγραφή
  3. Τι το κακό έχει να βάζεις τα λεφτά κάτω από το στρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατομικά δεν έχει κάτι κακό, κοινωνικά έχει διότι αυξάνει την ύφεση μιας χώρας

      Διαγραφή
    2. δεν είναι κακό, αρκεί να ξέρω που μένεις!!

      Διαγραφή
  4. Ότι δεν έκαναν οι καραγκιόζηδες οι δικοί μας 3 χρόνια τώρα,το έκανε η Κύπρος μέσα σε μία νύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο,αλλά επειδή ο blogger τον παίρνει τελευταία και δεν εμφανίζει αναρτήσεις,πέρνα από μένα να παραλάβεις το βραβειάκι σου...φιλιά ;-)

      Διαγραφή
  5. Δεν είχε αρκετή Δημοκρατία στην Τσύπρον, για αυτό τωρα που βρήκαν κοιτάσματα έσπευσαν ολοι να βοηθήσουν για να μπορούν οι κάτοικοι της να τα μοιράζονται ισότιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η μαμά Ευρώπη που όλους μας φροντίζει και όλους μας διασώζει"!

      Διαγραφή
  6. Ιταλέ ωραία η ανάλυσή σου ειδικά στην παράγραφο τη σχετική με τη Ρωσία. Όμως, εσύ που τα πας καλά με τα οικονομικά, δεν νομίζεις πως η Κύπρος θα έτρωγε τον πούλο με ή χωρίς ην την την ανάμειξη της Ρωσίας? Θέλω να πω ότι -στο δικό σου σενάριο- ακόμη κι αν τη βόλεψε την <> Ευρώπη αυτό το διπλό ταμπλό, το ζήτημα είναι πιο ευρύ και ίσως πιο απλό:κοινωνικοοικονομική εξαθλίωση των ευρωπαϊκών χωρών ξεκινώντας από τις πιο αδύναμες και πηγαίνοντας προς τα <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξυ δυο κακων επιλεγεις το λιγοτερο κακο. Και οι ρωσσοι δεν πανε να Σωσουν καμια Κυπρο,να την εκμεταλευτουν πανε και αυτοι. Το θεμα ειναι πως αν υποκυψοθν στην Γερμανια τελειωσαν-οπως και εμεις-μια για παντα. Με τους ρωσσους παρα την ενεργειακη κ τραπεζικη εκμεταλευση υπαρχει μια ελπιδα. Και η ρωσσια το παιχνιδι της κανει και Για Αυτο τωρα κανουν πισω επειδη Αν Δεν παρουν απο Κυπρο οσα ζητανε γτ να Χαλασουν τις σχεσεις τους με Βερολινο?

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Δυστυχώς η Κύπρος, όπως κάθε μικρό κράτος(εκτός του Ισραήλ), έχει μπλεχτεί στην διελκυστίνδα μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε.(Γερμανίας). Σίγουρα η Ρωσία μοιάζει ως πιο ελπιδοφόρα επιλογή αλλά μόνο μεσοπρόθεσμα θεωρώ, καθώς όλες οι ισχυρές οικονομίες είναι και άπληστες. Και συν τοις άλλοις έχεις την Τουρκία η οποία έξυπνα, όπως πάντα, προσπαθεί να αποκομήσει τα όποια οφέλη και την Ελλαδάρα να αυνανίζεται και με τα 2 χέρια.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα όλες οι μεγάλες οικονομίες είναι άπληστες, απλώς υπάρχουν ηδη τα ζωντανά παραδείγματα (Ελλάδα) του πως η καταστροφική λιτότητα που ακολουθεί η Ευρώπη ΤΣΑΚΙΖΕΙ την οικονομία της. Οπότε μιλάμε για βέβαιο θανάτο. Και να δείς που σε έξςι μήνες θα διαβάζουμε ότι "το χρέος της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο", όπου το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν μια χαρά απλα φέσωσαν τους πολίτες με τις ανακεφαλαιοποιήσεις, και έτσι για μια ακόμη φορά μεταφέρθηκε το τραπεζικό χρέος στο κρατός και στους φορολογούμενους.

      ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ η αντίδραση της Ελλάδας όπου δεν στήριξε την Κύπρο ουσιαστικά, ούτε μας πέρασε απο το μυαλό να συμμαχήσουμε στην διαπραγμάτευση όπως είχε πάει να κάνει ο Μόντι τον Ιούνιο, και είναι ντροπή που σαν πολίτες δεν είχαμε καμία ουσιαστική αντίδραση!

      Διαγραφή
  7. Επεξηγήσεις: μαμά Ευρώπη και προς τα πάνω. Δεν έβγαλε τις λέξεις μεσα στα εισαγωγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή