Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο οπαδός, Ο χουλιγκάνος και ο “φίλαθλος”


     Ναι οκ ξέρω ότι ο τίτλος μοιάζει με ανέκδοτο (την ίδια μαλακια είπε και ο ψυχίατρος άλλωστε), αλλα εγω δεν μασάω αγαπητέ αναγνώστη και θέλω να πάρω μια διαφορετική θέση πάνω σε αυτές τις ιδιότητες από αυτές που γενικά κυκλοφορούν! ΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ (ναι θα σε ξαναφτιάξω).
  
  Λοιπον ξεκινάω με τον φίλαθλο, που ΟΛΟΙ τοσο αγαπάνε να χαρακτήριζουν τον εαυτό τους ώστε να διαχωρίζονται με τους  χουλιγκάνους (ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ,ΧΑΛΑΡΩΣΕ! ) Λοιπον, φίλαθλος είναι αυτός που αγαπάει τον αθλητισμό ή ένα άθλημα, όπως καταλαβαίνεις το 95% των Ελλήνων πιστεύουν πως είναι φίλαθλοι επειδή αγαπάνε το ποδόσφαιρο (έλα, η μπάλα σε φτιάχνει, μεταξύ μας τώρα ποιο βόλλευ?) και σωστά χαρακτηρίζονται φίλαθλοι ως εδώ. ΟΜΩΣ, ΝΑΙ ΟΜΩΣ, έχω μια έκπληξη για την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων( ναι και για μενα) δεν αγαπάς το ποδόσφαιρο πιο πολύ από ότι αγαπάς την ομάδα σου!!! Απόδειξη?

   :Αν σε ρωτήσω πότε είδες ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι(ναι σταμάτα πια με το Μπάρτσα-Ρεαλ, μιλάω για ένα άλλο) όπου παιζόταν το Σαββατοκύριακο αντί να δεις το ματς της ομάδος σου, δεν θα ξέρεις τι να μου απαντήσεις. Επίσης  αυτές οι μαλακίες “εγώ αν δεν παίζουμε καλά προτιμώ να μην κερδίζουμε, από το να μας βοηθάει η διαιτησία και τα ρέστα” είναι ΠΑΠΑΡΙΕΣ, όλοι έχουμε πανηγυρίσει πέναλτι που δεν έπρεπε να σφυριχτεί ακόμα και για την Εθνική Ελλάδος. Οπότε, φίλαθλος ΔΕΝ είσαι, ΔΕΝ είμαι, όσο και να μας αρέσει η μπάλα, είμαστε πρώτα οπαδοί.
    
    Το ότι είσαι οπαδός δεν είναι κάτι που σε κάνει να ντρέπεσαι, δεν σε κάνει ούτε έναν από τους οργανωμένους οπαδούς, ούτε αναγκαστικά χουλιγκάνο! Πρέπει να σταματήσει αυτή η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ταύτιση του οπαδού με τον χουλιγκάνο. Το ότι θα πω πουτάνας γιούς τους παίκτες-οπαδούς της απέναντι ομάδος, δεν σημαίνει πως λέω τις μάνες τους πουτάνες! Σημαίνει πως υποστηρίζω την ομάδα μου με το να ρίχνω το ηθικό της απέναντι!
ΟΜΩΣ,ΟΜΩΣ αυτή η ασυλία που προσφέρεται στο γήπεδο έδωσε πάτημα σε πολλούς να  εκμεταλλευτούν αυτή τη κατάσταση  και “να βγάλουν τα γούστα τους” ,ανοίγοντας κεφάλια. ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!, Όπως σε πορείες 10.000 ατόμων θα υπάρχουν 100 μπαχαλάκηδες, έτσι και σε ένα γήπεδο θα ισχυεί το ιδιο.
  
    Οπότε δεν είσαι φίλαθλος, μην ντρέπεσαι που είσαι οπαδός, και όχι ΔΕΝ είναι η πλειοψηφία των οπαδών χουλιγκάνοι. Και κάτι για το τέλος, ο χουλιγκανισμός υπάρχει στα Ελληνικά γήπεδα γιατί κυρίως η αστυνομία το επιτρέπει,ο Έλληνας χούλιγκαν δεν είναι πιο χούλιγκαν από τον Άγγλο ή τον Γάλλο, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!  

5 σχόλια:

  1. Για να μη το ξεχάσω όπως πριν.

    Τι όνομα ιστολογίου είν' τούτο, madonnaonthecocks?
    Προτιμώ το madonnakareklato ή το madonnagournomutiasto! (=doggy style)

    Σωστά το λες.

    Όπως σε πορείες 10.000 ατόμων θα υπάρχουν 100 μπαχαλάκηδες, έτσι και σε ένα γήπεδο θα ισχύει το ίδιο.

    Ενημερωτικά, οι μπαχαλάκηδες στις πορείες και τα χουλιγκάνια στο γήπεδο είναι τα ίδια πρόσωπα. Βγαίνοντας από το σπίτι κάθε πρωί έχουν ένα κατοστάρικο μεροκάματο. Άλλο αν το τρώνε σε ενθεογενή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σάτιρα στον πίνακα του davinci madonnaontherocks και στον χριστιανισμό ωρέ!. Η 2η πρόταση σου για όνομα νομίζω αξίζει να παει για κανα βραβείο ασούμε. Δεν ξέρω για τα μεροκάματα ούτε αν είναι σταντε οι ίδιοι άνθρωποι (σίγουρα ενα μεγάλο κομμάτι ναι είναι οι ίδιοι άνθρωποι ), αλλα σίγουρα ξέρω πως αν δεν υπήρχε η μπάλα θα ξεσπάγανε καπου αλλου τα φιλαράκια μας.
    Χαίρομαι για την επίσκεψη και για τα κομέντια σου, σε ευχαριστώ και καλη μου επιστροφή υπουργέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώην Μάγε, νυν Ιταλέ, καλώς επέστρεψες στην blogόσφαιρα!!! Μας έλειψες... Σε πέρασα και στην λίστα ιστολογίων μου. Καλή καινούρια αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριολεκτικά χρόνια και ζαμάνια..ευχαριστώ πολύ! Καλως σας ΞΑΝΑβρίσκω λοιπον.σε περνάω και εγω φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή