Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Περι ΡΑΠίσματος...


     Καλησπέρα, καλησπέρα, καλησπέρα (και καλησπέρα!)…Λοιπόν, τόσες και τόσες έννοιες ανέλυσα καταπληκτικά και ΣΕ ΜΟΡΦΩΣΑ! Και ναι, χάρη σε μένα το έπαιξες μάγκας στους φίλους σου αλλά και στο γκομενάκι που έριξες με τις φιλοσοφίες ΜΟΥ, ήρθε όμως ο καιρός να ξαναγυρίσουμε στην ανάλυση ενός θέματος. Το θέμα ΜΟΥ και ΟΧΙ μας θα είναι το ραπ  και, ναι, ξέρω πως το σνομπάρεις, ναι ξέρω πως έχεις ακούσει πολλά αντεπιχειρήματα, ξέρω ακόμα πως δεν το θεωρείς καν μουσική και, πάλι ναι, τα σέβομαι αυτά (αρχίδια που τα σέβομαι δηλαδή ) ΑΛΛΑ, για έναν πολύ βασικό λόγο θα γράψω για αυτό που θέλω: ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
    



     Αρχικά, για τους ντεμέκ γνώστες της μουσικής, να ξεκαθαρίσουμε πως το ραπ είναι μουσική, το χιπχοπ ΟΧΙ. Φυσικά δεν θα στο αναλύσω εδώ, ΚΑΤΣΕ googlare TA! Εδώ είπαμε γράφουμε ριζοσπαστικά ασούμε.  Λοιπόν, για αυτούς που δεν θεωρούν τη ραπ μουσική ή τέχνη μπορούν να πάνε στον γεροδιάολο διότι πρώτα πρέπει να μου ορίσουν τι πάει να πει μουσική και τι τέχνη και να μου πούνε γιατί στο διάολο το ραπ δεν ανήκει σε αυτά τα δυο, μέχρι τότε…γεροδιάολος.


    Δεύτερη κατηγορία ανθρωποειδών : « Το ραπ είναι μια βλακεία, το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!» Ποπο, καταρχάς παίρνεις βραβείο πρωτότυπης ατάκας, κατά δεύτερον τι μαλακίες λες ΡΕ? Με την ίδια λογική και η ζωγραφική και η ποίηση είναι τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο: στο πρώτο απλώς παίρνεις ένα στυλό και δώστου και στο δεύτερο απλά γράφεις « τι ωραία που είναι η Μαίρη, τι ωραία που είναι η Μαίρη, πόσο θα 'θελα να της πιάσω το κωλομέρι». Στην πρώτη περίπτωση κάνω ζωγραφική και στην δεύτερη περίπτωση κάνω ποίηση, με την ίδια λογική που το κάθε ΖΩΟΝ που απλά μιλάει με ομοιοκαταληξία κάνει ραπ. Οπότε να πούμε ότι και η ζωγραφική και η ποίηση είναι μαλακίες, επειδή μπορεί να τις κάνει ο καθένας μας, ή να σκεφτούμε ότι υπάρχει καλή και κακή ζωγραφική και ποίηση όπως καλό και κακό ραπ????

    Τρίτη κατηγορία ηλιθίων : «Έλα ρε μαλακά Μπ (σιγά που θα σου πω το όνομα μου) Ιταλέ, κι εμένα αν μου δώσεις ένα μπιτάκι έτοιμο σου γράφω όσους στοίχους θες και ραπάρω».Εδώ η απάντηση είναι πάντα μια: ΚΑΝ'ΤO!

    Τέλος πάντων, δε θα σε κουράσω κολλητέ φίλε αναγνώστη με τις κατηγόριες, όπως οι άλλοι οι τιποτένιοι ντεμέκ συνbloggersαπλά θα σου πω πως ξέρω ένα κάρο κόσμο που θα ακούσει offspring, limp bizkit, gorillaz etc. Ή θα γουστάρει όταν θα έχουν χωσίματα στα τραγούδια τους συγκροτήματα όπως RHCP ή system of down etc. ΑΛΛΑ μόλις ακούσουν κάποιον να λέει πως κάνει ραπ ξενερώνουν. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ??? Σε περίπτωση που δεν κατάλαβες γιατί χρησιμοποίησα τα παραπάνω συγκροτήματα, googlάρε τι σημαίνει rapcore και θα καταλάβεις.

ΤΕΛΟΣ, ναι αλήθεια τέλος, όταν πάει ένας μαλάκας  και φτιάχνει μια τουαλέτα ως έργο τέχνης (Duchamp), το αποδεχόμαστε λέγοντας « ναι ρε μαλάκα , το έκανε για να δείξει πού πάει η τέχνη και τη διαφορετικότητα των απόψεων των καλλιτεχνών».  Αυτό το λες τέχνη ! ΑΛΛΑ όταν ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑΡΕΣ όπως οι FF.C σου γράφουν κομμάτια επανάσταση, πιο όμορφα και από ποίηση δεν είναι τέχνη???? ΜΑΛΑΚΑ,ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, ΓΥΦΤΑΡΑ (ναι, ναι συνώνυμα)!







Υγ. Ψυχιάτρε, αν διαβάζεις το μπλόγκ, συγγνώμη που δεν ήρθα στην προηγούμενη συνεδρία αλλά απ' ότι βλέπεις είμαι μια χαρά κι αρχίζω να ανοίγω τα φτερά μου και πάλι. Ααα, απλά διπλασίασα την δόση xanax αλλά όπως είπα όλα καλά...

2 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν ακούω Ραπ, αλλά κατά καιρούς έχω ακούσει αρκετά διαμαντάκια από τον χώρο.
    Ούτως ή άλλως η μουσική δεν έχει σχέση με τον τύπο, αλλά αν το κατέχεις το άθλημα και το Ραπ πολλοί το είδαν σαν ευκαιρία να βγάλουν εύκολα χρήματα χωρίς να έχουν ταλέντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χώρος έχει όντως αρκετά διαμαντάκια, και ναι ΠΟΛΛΟΙ εκμεταλλεύτηκαν αυτη τη μουσική για αρπαχτές, όπως είπε και ο καλύτερος ραπερ όλων(ρυθμοδαμαστής)"τώρα πια με το χιπχοπ κανουν στριπτιζ μες τα σκυλάδικα"...Ακόμα υπάρχουν κάποια καλα πράγματα, το πρόβλημα είναι οτι για να εντοπίσεις αυτά πρέπε να ψάξεις ανάμεσα σε πολυ σκατό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή